De winter staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om onze harige vrienden extra warmte en zorg te bieden. In deze editie van onze nieuwsbrief delen we essentiële tips om je hond of kat comfortabel en veilig te houden tijdens de koude winterdagen.

1. Warme en comfortabele accessoires

In de koude maanden is het essentieel om je huisdier warm te houden. Onze collectie warme dekens biedt diverse opties voor elk huisdier, ongeacht grootte of ras. Voor buitenavonturen zijn onze truien en jasjes ideaal om je viervoeter tegen de kou te beschermen, zonder bewegingsvrijheid te beperken.

2. Veiligheidstips voor hond & kat tijdens de winter- en feestdagen

De feestdagen zijn een tijd van vreugde, maar kunnen ook stressvol zijn voor onze huisdieren. Hier zijn enkele essentiële tips om ervoor te zorgen dat ze veilig en gelukkig blijven:

  • Rustige ruimte: Met alle drukte en lawaai is het belangrijk dat huisdieren een rustige plek hebben om zich terug te trekken. Zorg voor een veilig toevluchtsoord waar ze ongestoord kunnen ontspannen.
  • Giftige planten: Veel traditionele kerstplanten zoals hulst, maretak en kerststerren zijn giftig voor huisdieren. Zorg ervoor dat deze buiten bereik van je viervoeter worden gehouden.
  • Feestelijk voedsel: Pas op met lekkernijen die rond de feestdagen worden genuttigd. Chocolade, druiven, rozijnen en bepaalde noten kunnen giftig zijn voor honden en katten. Zorg ervoor dat deze voedingsmiddelen buiten bereik van huisdieren worden bewaard.
  • Vuurwerk en lawaai: De jaarwisseling kan een stressvolle tijd zijn voor huisdieren door het vuurwerk en lawaai. Zorg ervoor dat je huisdier zich op een veilige en vertrouwde plek bevindt, en overweeg het gebruik van kalmerende muziek of producten om angst te verminderen.

3. Winterwandelingen en gezondheid

Winterwandelingen zijn niet alleen verfrissend, maar ook cruciaal voor de gezondheid van je huisdier. Zorg voor voldoende beweging, maar let op de kou. Bescherm de poten van je hond tegen zout en strooimiddelen, en verwijder sneeuw meteen uit de vacht na het wandelen

4. Gezellig samenzijn binnenshuis

De winter is de perfecte tijd om binnenactiviteiten te ondernemen. Denk aan interactief speelgoed of trainingsspelletjes die zowel de geest als het lichaam van je huisdier stimuleren. Dit versterkt jullie band en houdt je huisdier actief, zelfs op de koudste dagen.

5. Voeding en verzorging tijdens de winter

In de winter kan de voedingsbehoefte van je huisdier veranderen. Zorg voor een gebalanceerd dieet dat voldoet aan hun energiebehoefte, vooral als ze meer tijd binnenshuis doorbrengen. Vergeet niet de vachtverzorging – droge binnenlucht kan de huid en vacht van je huisdier beïnvloeden.

 

We hopen dat deze tips je helpen om een warme en veilige winter te garanderen voor jouw huisdier! Heb je zelf nog winterse tips of verhalen? Deel ze met ons!

Ontdek de nieuwe webshop!

Je kan nu het hele Petsolutions gamma bekijken en onmiddelijk bestellen voor je winkel in onze gloednieuwe webshop. Ontdek het nu!

Onze webshop staat bol van de voordelen:

Snel en makkelijk bestellen: Onze gebruiksvriendelijke website maakt het winkelen zo eenvoudig mogelijk. Blader door ons assortiment, voeg artikelen toe aan je winkelwagen, en reken af in een paar klikken.

Gegarandeerde topkwaliteit: We bieden een brede reeks aan producten van onze eigen merken zoals Jack en Vanilla, Dynapet, HABA’s en Mr.Poop, evenals andere hoogwaardige merken zoals PetSafe® en GiGwi.

Persoonlijke begeleiding: Bij ons staat persoonlijke service centraal. We bieden deskundig advies en ondersteuning om jouw bedrijf te laten groeien.

Breed assortiment: Onze online B2B-winkel biedt meer dan 3000 artikelen, waardoor je een uitgebreide keuze hebt om jouw winkelvoorraad aan te vullen.

Volg ons op TikTok

We zijn nu actief op TikTok, volg onze producten @JackAndVanilla en @Dynapet.

Events

Kom onze stand bezoeken op een van de volgende evenementen en maak kennis met ons ruime assortiment aan honden- en kattenaccessoires & snacks.

Anido

25/02 – 26/02

Bezoek stand 401 op Anido op 25 en 26 februari 2024 en ontdek de laatste producten in ons gamma.

In de kijker

We zetten elke maand enkele honden-en kattenrassen in de spotlights. Zo weet je beter welke producten bij hen passen. 

Teckel / Dashond

De charmante jager

De Teckel, ook wel bekend als de Dashond, is een ras met een unieke en opvallende verschijning. Oorspronkelijk gefokt voor de jacht in Duitsland, zijn deze kleine honden groot in persoonlijkheid.

Jachtinstinct: Teckels hebben een sterk ontwikkeld jachtinstinct en zijn onverschrokken en vastberaden. Hun lange lichaam en korte poten waren ideaal voor het jagen in holen.

Speels en Liefdevol: Ondanks hun jachtverleden zijn Teckels uiterst liefdevol en gehecht aan hun familie. Ze zijn vaak speels, nieuwsgierig en genieten van interactie met hun eigenaren.

Karaktervol: Teckels staan bekend om hun unieke karakter. Ze kunnen eigenzinnig zijn, wat training soms een uitdaging maakt, maar hun charme en loyaliteit winnen altijd.

Britse Korthaar

De aristocratische kat

De Britse Korthaar, bekend om zijn robuuste bouw en kalme temperament, is een van de meest geliefde kattenrassen. Ze zijn de belichaming van gratie en evenwichtigheid.

Rustig en evenwichtig: Britse Kortharen staan bekend om hun rustige en gelijkmatige karakter. Ze zijn vaak tevreden om rustig in de buurt van hun eigenaren te zijn, zonder al te veeleisend te zijn.

Sterk en gezond: Dit ras is over het algemeen robuust en gezond met een dichte, pluche vacht die regelmatig verzorging vereist.

Vriendelijk voor alle leeftijden: Deze katten zijn bekend om hun vriendelijke aard en zijn vaak een goede keuze voor gezinnen met kinderen. Ze zijn tolerant en geduldig, wat ze tot ideale huisdieren maakt.

Oude metgezellen

Wist je dat honden al duizenden jaren gedomesticeerd zijn en als de oudste huisdieren van de mens worden beschouwd? Hun geschiedenis met de mens gaat ver terug en toont een diepe band van loyaliteit en vriendschap.

De Bengaalse kat

een hybride kat die zo gefokt is dat deze het uiterlijk heeft van een wilde kat. Het ras is ontwikkeld in de jaren 1950 in de Verenigde Staten door gedomesticeerde huis- en raskatten te kruisen met de wilde Bengaalse tijgerkat. De vacht van de bengaal heeft een zwart tabbypatroon.

Nieuwe shop!

Goed nieuws! Ons winkelgedeelte is verhuisd naar een nieuw domein: petsolutions-shop.be. Geniet van dezelfde geweldige producten en service op onze nieuwe locatie!